“Mi smo priznali Kosovo jednom zauvijek i nema povratka nazad. Rekli smo i predstavnicima Međunarodnog suda pravde da odluka o legalnosti proglašenja nezavisnosti nema obavezujući karakter bez obzira kakvu će odluku donijeti. To nemože da utiče na ni jednu zemlju da mjenja odluku o priznavanju” - izjavio je francuski ambasador na Kosovu Jean-François Fitou prilikom susreta sa predsjednikom prizrenske opštine Dr Ramadanom Mujom.

“Za nas je veoma značajno da Kosovi kao predstavnik Evrope i zemlje Balkana treba da regulišu svoje probleme, približe se Evropi jer je to što nedostaje. Sve ostalo je gubljenje vremena za sve“ – naglasio je francuski ambasador.

On je sa predsjednikom Prizrena razgovarao o razvoju turizma u prizrenskoj opštini kao i otvaranja “ugla“ sa bibliotekom na francuskom jeziku.

“Finansiranje u oblasti turizma pomoći će nam da razvijemo našu ekonomiju, a otvaranje biblioteke pomoći će studentima Univerziteta u Prizrenu koji treba da startuje ove godine” kazao je predsjednik Muja. 

Francuska je među prvima priznala nezavisnost Kosovo i zauzima značajno mjesto u lobiranju da i ostale zemlje to urade što prije.