Oko 23:30 minuta, policija u Orahovcu je obavještena da je Burim Čanta, 1985. godište, iz Orahovca pronađen obješen omčom oko vrata na spoljašnoj gredi ljetnje kuhinje u dvorište njegove kuće.

Beživotno tijelo je primetio njegov stric, koji je pokušao da ga spasi ali sve je bilo uzaludno.
 
Policijske patrolne jedinice, regionalni islednici i forenzika su obavile uviđaj mesta događaja. Sa naredbom javnog tužioca, beživotno tijelo je poslato na obdukciju.

Prema prvim istraživanjima sumnja se da žrtva izvršila samoubistvo vješanjem. 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
 
Dok, danas oko 3:10 minuta, iz Policijske stanice Đakovica primljena je jedna informacja da je jedna osoba ženskog pola iz Preševa sa prebivalištem u Orahovcu pokušala da sebi oduzme život uptrebivši hemijski prepararat “domestos“ i hitno je prebačena u bolnici u Đakovici na dalje liječenje. Policija u Orahovcu je započela istragu povodom ovog slučaja. Još uvijek nisu poznate okolnosti oko ovog slučaja.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 
 
Sinoć, u selu Plav kod Dragaša, jedna djevojčica pokušala da izvrši samoubistvo sredstvom protiv insekata. Žrtva se iz zdravstvenih razloga nalazi u Regionalnoj bolnici u Prizrenu. Motivi koji su natjerali žrtvu da sebi oduzme život nisu poznati. Policija i jedinica forenzike su obavile uviđaj.