Prijetnja:
5.12.2009. godine Sami Jupa, član Predsjedništva LDK-a u Suvoj Reci i savjetnik u Skupštini opštine Suva Reka izvjestio je policiju  da je 29. i 30.11.2009. godine na svom telefonu primio nekoliko prijetnji putem sms-a.

Na telefonu Sami Jupaja sadržina prijetećih telefonskih poruka je sljedeća  "Kada ćeš se susresti sa Vukom Jeremićem, sa Ramom si završio", "Idi na grob Uk Bytyqija i kaži mu da Sami Jupa pregovara sa tvojim ubicama, tvoju sramotu neće oprati ni Vardar, imaš obraza još da pozivaš, ustvari ti se nimalo ne razlikuješ od Šešelja, sramoto, o vrhu g...vana, o mužu Srpkinje razgovaraš sa PDK-om."
 
Prijeteće poruke su uslijedile poslije sastanka Sami Jupaja sa Ramë Vatën, kandidatom za predsjednika opštine Suva Reka.
 
Istražna jedinica Regionalen policije u Prizrenu je preduzela akcije i na brzom istragom je uspjela otkriti dvije osobe iz Suva Reke, Sami Berishu i Ruzdi Kuqija, članove LDK-a, ali sada pristalice Blerima Kuqija, kandidata AAK-a za predsjednika opštine Suva Reka. Dvojica gorenavedenih su pred policijom priznali da su poslali prijeteće sms-ove u znak revolta protiv sastanka Sami Jupaja sa kandidatom PDK, Ramë Vatën.
 
Nakon konsultacija s Tužiocem, osumnjičeni su pušteni, a slučaj će se nastaviti redovnom procedurom.
 
 
11.12.2009, Prizren
Sastavio, policijski narednik, Bajram Gashi