Nakon protesta građana

Regionalna vodovodna kompanija "Hidro region Jug" obavezala se da će istražiti opcije za ublažavanje restrikcija vode, dan nakon protesta žitelja naselja Bajram Curi u Prizrenu, koji su nezadovoljni zbog duže nestašice vode, prenosi Koha.

Vršilac dužnosti glavnog izvršnog direktora "Hidro region Jug" Zenel Zenelaj kaže da je sistem vodosnabdevanja primoran da pređe u fazu restrikcija u raznim naseljima Prizrena, kao rezultat opadanja vodnih resursa.

"Pokušavamo da smanjenja budu malo racionalnija, da kraće traju, ali s obzirom na uslove i podzemnu infrastrukturu i način na koji se snabdjevamo, prinuđeni smo na ovakve redukcije u hodu", rekao je Zenelaj.

Zbog dugih redukcija vode, u ponedjeljak su mještani naselja u Prizrenu protestovali ispred centrale vodovoda, a reagovali su i ranije zbog restrikcija, tražeći jednak tretman sa ostalim naseljima u Prizrenu.

"Mi mirno molimo samo za vodu, da se redukcije svedu na minimum. Revoltirani smo", rekao je Nderim Shalja iz naselja Bajram Curi, čiji se mejštani smatraju disriminiranim jer druga naselja imaju vodu.