Jubilarno

Ministarstvo kulture, omladine i sporta putem objave na Facebooku objavilo je neke slike sa 20. izdanja najvećeg Festivala dokumentarnog i kratkog filma u zemlji DokuFest, koji je sinoć počeo u gradu Prizrenu.

Ovom događaju prisustvovali su premijer Kosova g. Albin Kurti, bivša predsjednica Kosova, gđa. Atifete Jahjaga, gradonačelnica Prizrena, g. Mytaher Haskuka, ministar zdravlja g. Arben Vitia, ministar odbrane g. Armend Mehaj, zamjenik ministra MKOS g. Sejnur Veshall i mnogi drugi zvaničnici.

"DokuFest" je počeo emitovanjem dokumentarnog filma "Vještice Orijenta" u kinu Bistrica (Lumbardhi). Na festivalu će biti predstavljeno 106 filmova iz 60 različitih zemalja svijeta koji će se takmičiti u 8 konkurentskih kategorija. Ove godine filmovi će biti prikazani u osam kina. DokuFest će trajati do 14. avgusta.

Čak se i "DokuFest" putem objave na svojoj službenoj Facebook stranici zahvalio svim učesnicima koji su bili prisutni na otvaranju ovog jubilarnog izdanja.

"Duh koji ovaj festival donosi u Prizren neopisiv je. Zahvaljujem se svim organizatorima Dokufesta, koji su Prizren stavili na kulturnu mapu regiona, ali i Evrope, čineći tako veoma vrijednu promociju za Prizren, ali i za Kosovo ...", rekao je gradonačelnik Prizrena Mytaher Haskuka na Facebooku.