Budžet Kosova oštećen za desetine hiljada eura

Zaposleni na Kosovu nisu zadovoljni time što rade, nego čekaju u redu gdje siromašni ljudi primaju socijalnu pomoć od države. Prošle godine, 788 osoba koje su u stalnom radnom odnosu, su protizakonito koristili socijalnu pomoć u iznosu od 71.977 eura od strane Ministarstva rada i socijalnog staranja, piše danas list "Zëri"

Ministarstvo rada i socijalnog staranja (MRSZ) je svjesno da je oštetilo državni budžet hiljadama eura nezakonitim plaćanjem socijalne pomoći zaposlenim licima.

Međutim, u ovoj instituciji nema konkretnih podataka o ljudima koje su uklonili sa popisa beneficija, onako kako je javno objavljeno da je počinjena šteta od nekoliko desetina hilajda eura iz budžeta zbog pogrešnog plaćanja socijalne pomoći.

List "Zëri" zatražio je detaljne podatke od ove institucije o broju lica koja su uklonjena sa liste socijalnih davanja, ali nije dobio konkretne odgovore.

U pismenom odgovoru MRSZ-a rečeno je da se mjesečno liste korisnika iz različitih šema koje se plaćaju od strane država upoređuju sa podacima Poreske uprave Kosova (PAK) i Trusta Kosova.