Priroda odnosa u koaliciji je narušena

Premijer Ramush Haradinaj na jučerašnjoj sjednici Skupštine priznao je da vladajuća koalicija ima problem sa Srpskom listom i da su ovi odnosi narušeni, javlja Zëri.

"Sada smo u složenijem odnosu sa Srpskom listom i priroda odnosa u koaliciji je narušena, a to je počelo od hapšenja Marka Đurića, ali vas uvjeravam da ministarstvo funkcioniše, izvjestili su i zamjenici ministra", rekao je on.

Izjavu je dao tokom komentarisanja situacije koja je stvorena u Ministarstvu poljoprivreda koje vodi ministar Srpske liste, Nenad Rikalo. Haradinaj je tom prilikom rekao da, uprkos ovim stvarima, Rikalo radi.

"Kosovo je primjenilo sada neke mjere za poljoprivrednike, kroz subvencije, grantove. Prednost za poljoprivrednike može da bude oslobađanje od poreza. Na primjer, to se još uvijek nije desilo sa gorivom. Rikalo je kao ministar izrazio stepen interesovanja i kompetencija. Sada imamo određenu zabrinutost i kao vlada – štete od grada u nekim opštinama i neke druge od prethodnih godina – i sa pažnjom ćemo se time baviti", nastavio je Haradinaj, prenosi Zëri.

Haradinaj je takođe komentarisao situaciju na sjeveru Kosova, rekavši da na Srbe utiče politika iz Beograda.

"…Tamo se suočavamo sa situacijom da Srbija konstantno pokušava da ubjedi građane da je to zemlja Srbija, a ne Kosovo. Kosovo se pokazalo spremnim da sarađuje sa svim i da se odnosi prema svima jednako", zaključio je Haradinaj.