Oni su pobjednici ovom odlukom suda

Vlada Kosova je poništila odluku o suspenziji prijedloga o povećanju plate članovima kabineta, izjavio je nakon sjednice Vlade premijer Ramush Haradinaj.

Premijer Haradinaj je istakao da je u skladu sa tumačenjem Ustavnog Suda ukinuta odluka od 1. februara, koja predviđa suspenziju odluke o povećanju plata.

"Nakon odluke Ustavnog suda odluka je pravosnažna, sada treba da se preduzmu mjere, a mi smo to učinili danas, dalju proceduru sprovodi vlada", rekao je premijer Ramush Haradinaj.

Premijer Kosova je rekao da povećanjem plata najviše dobijaju sudije i tužioci.

"Da li znate, koliko malo ljudi ima koristi od povećanja plata? Direktnu korist ima 600 sudija i tužilaca. Dakle, ne zaboravite, danas su oni pobjednici. Danas smo dali podršku institucijama za sprovođenje zakona, od danas 600 sudija i tužilaca imaju veću platu", istakao je premijer.

Na osnovu ove odluke plata premijera će iznositi 2950 eura, a plata zamjenika premijera 2500 eura, dok će zamjenici ministara mjesečno primati 1.150 eura. Pored članova kabineta veću platu će imati i savjetnici, službenici, kao i vozači.