80 poslanika glasalo ZA

Od 91 prisutnog poslanika, 80 je glasalo ZA i 11 protiv, Skupština Kosova je usvojila Sporazum o ratifikaciji demarkacije granice sa Crnom Gorom. Sjednica je prekidana nekoliko puta, nakon što su poslanici Pokreta Samoopredjeljenje bacali suzavac u Skupštini Kosova

19:00 Na kraju, Skupština Kosova daje epilog graničnom sporazumu sa Crnom Gorom nakon tri godine zastoja u procesu. Dakle, Kosovari će uskoro moći slobodno kretati bez viza u šengenskoj oblasti

18:58 Napokon je Skupština Kosova dala pečat graničnom sporazumu sa Crnom Gorom nakon tri godine zastoja u procesu. Dakle, Kosovari će uskoro moći slobodno kretati bez viza u šengenskom prostoru.

17:12 - Poslanici Samoopredjeljenja su i po četvrti put prekinuli sjednicu, ponovo akivirali suzavac u skupštinskoj sali.

16:17 - Kosovska policija započela je s hapšenjeme poslanika Samoopredjeljenja. Među uhapšenim poslanicima su: Xhelal Sfeçla, Fitore Pacolli, Drita Millaku i Salih Zyba. Hapšenje je izvršeno po nalogu Tužilaštva zbog bacanja suzavca u Skupštinu Kosova.

15:50 - Poslanik Samoopredeljenja Xhelal Sveçla tri puta je danas bacio suzavac u Skupštini Kosova. Najavljeno je da će sjednica biti nastavljena u 16 sati i 30 minuta.

15:42 - Čim su se poslanici vratili u salu za nastavak sjednice, poslanik Samoopredjeljenja je ponovo bacio suzavac.

15:08 - Od udisanja suzavca u skupštinskoj sali poslanicima Flori Brovini i Ramizu Kelmendiju narušeno zdravlje.

13:15 - Sjednica nastavljena na kratko, poslanici Samoopredjeljenja ponovo bacili suzavac u skupštinskoj sali. Pauza od 10 minuta.

12:00 - Nakon što je u skupštinskoj sali bačen suzavac, predsjednik skupštine Kadri Veseli je odredio 5-minutnu pauzu.

11:50 - Adem Hodža, predsjednik Jedinstvene goranske partije, koji djeluje u sklopu poslaničkog kluba Srpske liste, stigao u Skupštinu.

Poslanik Adem Hodža je stigao u salu Skupštine Kosova. Za njega se ovih dana u medijima pisalo da će on biti "glas" koji će odlučiti da se ratifikuje demarkacija sa Crnom Gorom.

11:31 Nakon jučerašnje rasprave poslanika na vanrednoj sjednici koja je trajala do poslije ponoći, danas je nastavljena sa zakašnjenjem od 20 minuta.