Evropska perspektiva za Kosovo bez alternative

Premijer Kosova, Ramush Haradinaj, primio je na oproštajnom sastanku izvještača za Kosovo u Evropskom parlamentu, Ulriku Lunaček u pratnji njenog naslednika u dužnosti, Igora Šoltesa.

Premijer Haradinaj je pohvalio rad i angažovanje izvještača Lunaček i njenu bezrezervnu podršku za Kosovo u Evropskom parlamentu i u instituciji EU-a.

Premijer Haradinaj i Lunaček su takođe u srdačnom razgovoru razgovarali o integracionim procesima Kosova i o potrebnim reformama koje vode ka članstvu u EU.

Haradinaj je rekao da se Evropska agenda reformi i Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sprovode jednom ubrzanom dinamikom i rekao je da su u toku duboke reforme u oblasti vladavine prava, ekonomskog razvoja i u drugim oblastima.

Premijer Haradinaj je rekao da je evropska perspektiva za Kosovo bez alternative i da ona čini sve napore za uzimanje statusa zemlje kandidata za članstvo u EU do kraja sljedeće godine. On je rekao da će Kosovo ispuniti sve obaveze koje proizilaze iz ugovornog sporazuma sa EU u saradnji sa međunarodnim partnerima.

Saopštenja, RTK2