Borbe protiv ekstremizma

Premijer Isa Mustafa ocjenio kako bez jačanja uloge žene u društvu i porodici nema ni uspješne borbe protiv ekstremizma.

Govereći o uključenosti Kosova u borbi protiv terorizma, on je kazao da ne misli da policija i pravosuđe imaju lek za ekstremizam, već da je obrazovanje, rad sa porodicama i rad sa civilnim društvom od posebne važnosti.
"Ocjenjujemo da je i uloga žene i žena aktivistkinja od suštinskog značaja u društvu. Želim da naglasim da je emancipacija i osnaživanje žena veoma važna za promociju društvenog napretka i za vjersku emancipaciju", kazao je Mustafa.
On je dodao da Kosovo radi na ojačavanju ekonomske pozicije žena, na njenoj nezavisnosti u porodici, kako bi porodica bila podstrek za kreiranje balansa između muškarca i žene u društvu.
"Bez angažovanja žene u ekonomiji nema rodne emancipacije, a bez emancipovane žene ne možemo biti uspešni u borbi protiv ekstremizma. Uloga žene je od suštinskog značaja za promociju dijaloga, pre svega na nivou porodice, te potom i u društvu", naveo je on.