Još uvijek na čekanju

Bageri Inspektorata Ministarstva okoliša neće se još neko vrijeme vidjeti na Prevalacu, prenosi KTV.

Ministar životne sredine, Ferid Agani, na početku dolaska na čelu ovog ministarstva, obećao je da će uskoro nastaviti proces rušenje nelegalnih objekata i prolaskom vremena takva stvar se nije dogodila.

Tužbe, koji su predate u Sudu protiv vlasnika koji imaju nelegalne objekte na turističkom području na Prevalacu su predate kako bi se odgodio proces rušenja.

Zvaničnici suda kažu da će uskoro okončati ukupno 16 tužbi koje su predate 2014. godine, prenosi "Koha.net". Od ovih 16 slučajeva, 10 je završeno, a također su određene i novčane kazne u iznosu od oko 500 eura.

Afërdita Kicaj, glasnogovornica Osnovnog suda u Prizrenu, kaže da će uskoro i drugi slučajevi biti završena, za koje se Ministarstvu otvara put za daljnje akcije.

Inspektorat ovoga Ministarstva do sada je porušio montažni kamp sa oko 180 pokretnih kućica kao i 27 nelegalnih objekata u ovom turističkom centru.

Uprkos tome što je "KohaVision" čekala nekoliko dana za odgovor iz Ministarstva u vezi ovog procesa, niko nije dao nikakve detalje o tome šta oni planiraju u narednom periodu kako bi se nastavio proces pokrenut od strane prethodnog ministra.

Shahadija Prevalle 3005 from Koha.net on Vimeo.