Stavljaju ih u "isti koš" sa poslijeratnim investitorima

Vlasnici vila izgrađenih 80-tih godina na Prevalcu su se usprotivili akciji Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja za rušenje objekata u sklopu nedavne kampanje za uklanjanje nelegalne gradnje na području nacionalnog parka "Šar".

Oni su izjavili da ove vile nisu nezakonite, jer su izgrađene u skladu sa pravilima određenih u vrijeme jugoslovenske vlade. U međuvremenu i vlasnici novih vila, izgrađanih nakon 2006. godine, u sklopu projekta "Turističko selo Prevalac" su izjavili da će preduzeti sve pravne radnje kako bi spriječili akciju rušenja, piše list "Koha Ditore".

Njihova reakcija dolazi nakon subotnjeg angažmana Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja (MŽSPP) oko rušenja 27 objekata za koje se smatra da nemaju dozvolu u skladu sa Regulacionim urbanim planom "Prevalcu".

"U ponedjeljak će slučaj biti dostavljen EULEX-u. Ova situacija je postala nepodnošljiva i zbog bijesa ne možemo se više obuzdati", rekao je Arsim Alija iz Uroševca, vlasnik vile izgrađene 80-tih godina na Prevalcu.

On je naglasio da je duboko razočaran postupcima MŽSPP, koja ne uzimaju u obzir argumente vlasnika da su igradili objekte u ovoj zoni prije 30 godina, i stavljaju ih u "isti koš" sa poslijeratnim investitorima koji nisu poštovali određene kriterije.

"Poslali smo dopis MŽSPP i evo više od 10 dana nismo dobili nikakav odgovor", rekao je Alija.

On je istakao da postoji oko 20 takvih vila na Prevalcu, koje su izgrađene prije tri decenije.

"Oni se igraju sa nama i oni su nas stavili na isti nivo sa drugim ljudima, nešto što nimalo ne zaslužujemo", dodao je on.