Manjinama ne treba dati rezervisana mjesta

Pokret "Samoopredjeljenje" je jučer održao XII Generalnu skupštinu, gdje se između ostalog govorilo i o posljednjim političkim i ekonomskim dešavanjima na Kosovu, prenosi "Koha Ditore".

Lider ovog Pokreta, Albin Kurti je izjavio da je 2014. godina veoma važna godina za Kosovo i da se u narednoj godini trebamo nadati u veći razvoj.
    
U vrijeme kada se nevećinske zajednice na Kosovu bore da povrate rezervisana mjesta u kosovskoj skupštini, čuju se i glasovi protiv ovog zakona.

"Nevećinskim zajednicama ne treba dati rezervisana mjesta u Skupštini Kosova, a Građanska inicijativa "Srpska" su četnici", izjavio je lider pokreta "Samoopredjeljenje", Albin Kurti.
 
Lider pokreta Samoopredjeljenje je između ostalog rekao da nevećinskim zajednicama ne treba dati rezervisana mjesta u Skupštini Kosova, a Građansku inicijativu "Srpska" nazvao četnicima.

"Lista 'Srpska' nije obična lista Srba, oni su četnici, a sada imamo četnike na vlasti u kosovskim opštinama. Kažite 'ne' rezervisanim mjestima, jer tako kažete 'da' demokratiji. Recite ne četnicima 'Srpske' liste, jer tako kažete 'da' republici i našoj historiji. Recite 'ne' Vladi Thaçija, jer samo tako kažete 'da' narodu i budućnosti vaše djece", izjavio je Kurti.

Kurti je rekao da je Samoopredjeljenje bilo u pravu kada je protestovalo protiv održavanja sjednice za ratifikaciju sporazuma sa Srbijom, kada su bili postavljeni panoi u Skupštini sa sloganima protiv amnestije, kako je rekao, srpskih zločinaca.

"Poslanici i analitičari režima su se u to vrijeme puno bavili nama, a sada imamo četnike na vlasti u devet opština na Kosovu. Kada smo mi govorili da se sprema Republika Srpska na Kosovu, vrijeđali su nas; sada svi govore da je Republika Srpska mogući rizik, ali to je premalo, prekasno i neiskreno", rekao je Kurti.