Zahtjev došao iz Prištine

Demokratska partija Kosova želi da u drugom izbornom krugu za predsjednika opštine Prizren ima pored sebe Demokratsku uniju Zafira Berishe. Predsjednik Demokratske unije, Berisha priznaje da je imao zahtjev od PDK-a da razgovaraju kako bi ušli u koaliciju u drugom izbornom krugu.

"Dobio sam zahtjev od strane dužnosnika PDK-a iz Prištine da razgovaramo o koaliciji", rekao je Berisha za portal "PrizrenPress".

Demokratska unija Zafira Berishe je sa izbora održanih 3. novembra izašla kao treća politička snaga u Prizrenu.

Zafir Berisha je rekao da neće donijeti odluku o koaliciji prije nego se razmotre žalbe koje je njegova stranka podnijela za 20 glasačkih kutija.

"Podnijeli smo osam žalbi i očekujemo odgovore. Smatramo da smo osvojili 12 hiljada glasova, a ne kako je objavila Centralna izborna komisija", rekao je Berisha.

On je rekao da Demokratska unija na ovim izborima nije imala nijednog komisionera.

"Mi nismo imali nijednog komisionera i nismo bili u mogućnosti da čuvamo glasove kako treba".

Predsjednik Berisha je rekao da će nakon sagledavanja svih žalbi predsjedništvo Demokratske unije će razmotriti ponude za koaliciju.

"O ovom pitanju će odlučiti Predsjedništvo i Vijeće Partije", rekao je Berisha.

Glasnogovornik PDK-a, Samir Hoxha je međutim rekao da još uvijek nisu počeli razgovori o koaliciji ni sa bilo kojim političkim subjektom.

"PDK neće preduzeti nikakvu akciju bez certifikacije rezultata", rekao je Hoxha za portal "PrizrenPress", te dodao da je PDK zadovoljna rezultatima 3. novembra.