Ne mogu ni zaustaviti krvarenje!

Pacijentima koji se operišu u operativnim salama Kliničko -univerzitetskog centra Kosova rane im se šiju koncem veoma lošeg kvaliteta, koji se može lako prekinuti na zakrpljenoj rani.

Liječnici Kliničko-univerzitetskog centra Kosova kažu da vrše operacije sa falsifikovanim koncem sa liste esencijalnih lijekova.

Ove činjenice je predstavio predsjednik Sindikata Zdravlja, dr. Blerim Syla. On je u izjavi za RTK rekao da posljednji dobavljač ovog materijala za Kliničko-univerzitetski centar Kosova je ponudio materijal slabog kvaliteta.

"Raditi sa ovakvim koncem je sramotno. Ovi konci trebaju zaustaviti krvarenje. Zahtjevam da neko odgovoara za ovaj skandal", rekao je Syla, pošto je pred kamerama iskinuo jedan konac rukama bez ikakvih poteškoća.

U međuvremenu, ministar zdravstva Ferid Agani, izgela da da je svjestan svih zala koji se događaju u Kliničko-univerzitetskom centru Kosova.

On je rekao da nema ovlašćenja da se mješa u tendere, jer to treba raditi civilno osoblje.

"Zakon na snazi kaže da ministar ne može da bude uključen u tender. Znam da je stanje veoma teško. Ja sam se angažovao preko stalnog sekretara, i vršimo detaljnu analizu u Kliničko-univerzitetskom centru Kosova", rekao je Agani.