Agresivni sukob

Član rukovodstva Alijanse za budućnost Kosova Daut Haradinaj kazao je da premijer Albin Kurti nije znao kako da pregovara sa međunarodnom zajednicom, prenosi Gazeta blic.

"Preuzeli smo ustavnu obavezu kao država, kao društvo, da formiramo Zajednicu. Ne pitam zašto sadašnji premijer to nije uradio, već zašto na vrijeme nisu ponuđeni koraci. Imali ste ponudu pre tri godine, imali ste dobre odnose sa Amerikancima i išli ste na razgovore. To nije sve ono što čujemo na konferencijama za štampu, postoje i interne rasprave, za stolom, postoje rasprave koje dovode do nekog agresivnog sukoba sa saveznicima za stolom, ali kada se sve to završi postigli ste kompromis i sa tim kompromisom se nastavlja", kazao je Haradinaj.

Istakao je da danas Kosovo nema taj komfor.

"Danas smo pod pritiskom prijetnji, sankcijama, izolacijom, sa sto hiljada problema koje smo sami sebi napravili, a ti gospodari su nam ipak spustili rampu. Neka ostanemo izolovani na ostrvu među ajkulama kao država jer je to kriterijum koji je prihvatio Kurti'", navodi Haradinaj.

Dodaje da Kurti nije umeo da upravlja situacijom.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic