KOD BRANDENBURŠKE KAPIJE

Najveća fan zona tokom održavanja Evropskog nogometnog prvenstva nalazi se u Berlinu i to kod Brandenburške kapije, a pored brojnih sadržaja koji su dostupni posjetiocima, na mrežama su bili zaintrigirani da ovdje postoje i sobe za molitvu.

Naime, nekoliko korisnika na društvenim mrežama podijelilo je snimke fan zone navodeći da se u okviru ovog prostora nalaze i sobe za molitvu.

Jedan korisnik je na YouTubeu tvrdio da je jedna namijenjena za žene, a druga za muškarce. U sobi se nalazi serdžada, stolica te klupa.

@berlinetkinlikleri

♬ Originalton - Berlinetkinlikleri
Ispod TikTok snimka koji je prikupio više od 300 hiljada pregleda bilo je više od 1000 komentara, a oni koji su smatrali da je namijenjena isključivo za muslimane pisali su kako je "neshvatljivo da postoji ovako nešto", dok su drugi pokušali objasniti da sobe mogu koristiti svi bez obzira na religiju.

Spomenuta navijačka zona je najveće mjesto za gledanje utakmica na otvorenom te vrste u Njemačkoj. Nalazi se pored Brandenburške kapije, a na prostoru od skoro dva kilometra, zona pruža više nego dovoljno prostora za gigantsku navijačku zabavu.

Nekoliko velikih ekrana omogućava odličan pogled sa svih pozicija. Također, za Euro je Brandenburška kapija pretvorena u najveći nogometni gol na svijetu.

Ovdje će se prenositi svi mečevi odigrani u Berlinu, sve utakmice njemačke reprezentacije i svi mečevi eliminacionog kola (od četvrtfinala nadalje).