Bivši poslanik PDK

Bivši poslanik Demokratske partije Kosova Adem Grabovci izjavio je da je dijalog sa Srbijom degradiran, a da je Kosovo napravilo korak unazad, ističući da događaji u Banjskoj nisu iskorišćeni na pravi način.

Grabovci za RTV Dukađini primjećuje da je Kosovo ranije bilo fokusirano na pomoć SAD kako bi ga Srbija priznala, ali da to sada nije slučaj.

"Svi problemi kojima se danas bavimo su sporedni i nevažni. Ali rješavanjem problema priznanja pod nadzorom SAD, biće riješeni i svi ostali problemi. Nivo razgovora u dijalogu dosta je degradirao, od suštinskog problema na kojem se godinama radilo, mi smo se vratili unazad. Nismo propisno iskoristili napad u Banjskoj", rekao je Grabovci.

Povodom nedostatka saradnje vlasti i opozicije, Grabovci je rekao da vlast u tome ima veću odgovornost i da treba da pozove predstavnike svih zainteresovanih grupa na saradnju.

"Nikada nismo imali problema sa predstavnicima radnika, ni prosvetara, ni drugih sindikata. Imali smo odličnu saradnju i koordinaciju”, rekao je Grabovci.

Izvor: Kosovo Online/Dukadjini