Građani se slažu

Novinar Gazmend Syla rekao da je remećenje odnosa između Kosova i njenog najvećeg prijatelja Sjedinjenih Američkih Država nepotrebno i to zbog zabrane upotrebe dinara, prenosi Klan Kosova.

"Nepotrebno je vraćati krizu na sto i mogućnost daljeg raspada odnosa sa najvećim prijateljem Kosova", rekao je Syla, inače direktor za informacije u Klanu Kosova.

Kaže da se sa njim slaže većina građana i to onih koji podržavaju vlast.

"Ako stanete i pitate sve građane Kosova: da li ste za to da dinar ostavite kakav jeste ili da upropastite odnose Kosova sa Amerikom? Čak 99 odsto, a to su mi glasači Albina Kurtija rekli: "Ne više, mi volimo Ameriku”.

Syla ne vidi odlaganje ovih odluka kao problematične, jer očekuje da će se desiti i sa dinarom kao i sa registarskim tablicama, da će se te odluke desiti ali na pogodniji i adekvatniji način i u bolje vrijeme.

"Primio sam poruku u 10:20 u subotu uveče koju je ambasador tvitovao. Nije sasvim normalno niti uobičajeno, već zabrinjavajuće kada dobiješ poruku tako kasno i kad ti kažu: "Ej, ti si direktor, prenesi ovu vijest da je Amerika veoma zabrinuta zbog ove činjenice", ispričao je Syla ilustrujući situaciju.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova