Poslije više od 20 godina

Prvi potpredsjednik Vlade Besnik Bislimi je putem objave na društvenoj mreži Facebook rekao da je potpisivanje komercijalnog ugovora između KEDS-a i Elektrosevera dalji korak ka normalizaciji snabdjevanja energijom i naplate u opštinama na sjeveru.

"Potpisivanjem komercijalnog ugovora između KEDS-a i Elektrosevera, prema tački 3. Mape puta energetskog sporazuma, napravljen je dalji korak ka normalizaciji snabdjevanja energijom i naplate u četiri opštine na sjeveru Kosova“, napisao je Bislimi.

On je rekao da će se operacija na sjeveru odvijati u zakonskom i regulatornom okviru Kosova.

"Više od godinu dana nakon usaglašavanja mape puta i nakon što je naša strana odmah ispunila svoje obaveze koje proizilaze iz sporazuma, Elektrosever je pristao da potpiše ugovor. Operacija će se i na sjeveru odvijati u okviru pravnog i regulatornog okvira Republike Kosovo, kao i na cijeloj teritoriji naše zemlje", dodao je on.

Dalje, Bislimi je napisao da "sada mora da preduzme druge neophodne korake kako bi stao na kraj nezakonitosti neplaćanja struje poslije više od 20 godina”.

On je rekao i da je Kosovo stalno igralo konstruktivnu ulogu i izvršavalo sve svoje obaveze i da to očekuju i zahtjevaju od druge strane.

"Kosovo je u kontinuitetu igralo konstruktivnu ulogu i sprovodilo sve svoje obaveze, tako da očekujemo i zahtjevamo isto od druge strane, da završi ovaj proces“, naveo je Bislimi.