Drugi čovjek ministarstva infrastrukture Hysen Durmishi je viđen je ministrom ovog resora Liburnom Aliuom kako u nedjelju u ponoć vrše inspekciju snijegom prekrivenih puteve. Ono što se izdvojilo u ovoj inspekciji je Durmishijeva jakna, marke 'Canada Goose', koja, ako je originalna, vrijedi oko 1.600 eura. Međutim, Durmishi je negirao da ju je toliko kupio, rekavši da ga je koštala 100 eura.

Durmishi je upitan da li je jakna originalna ili imitacija, on je rekao da ju je kupio za 100 eura u butiku u Kosovu Polju.

„Kupio sam ovu jaknu za 100 eura u [naziv butika] u Kosovu Polju. Možete pitati koliko koštaju ove jakne, nije me ni briga koja je marka, kupio sam je jer mi se činila dobro, prije nekog vremena. Nisam mogao sebi da priuštim kupovinu jakne za 2.000 eura, čak i da jesam, ne bih je kupio”, izjavio je za on Insajderi.

Durmishi je upitan i o pitanju falsifikovanja originalnog proizvoda, što predstavlja krivično djelo, ali je rekao da oni koji prodaju te proizvode treba da pričaju o tome.

“Ovo je stvar kojom se moraju baviti oni koji ovo prodaju. Mislim da su papiri u redu [u butiku]”, rekao je.

Fotografije sa jaknom objavio je sinoć na Facebooku zajedno sa ministrom Aliuom, pri čemu je naglasio da "dobra organizacija" i "naporan rad" čine puteve prohodnim u ponoć.

„Zajedno sa ministrom Liburnom Aliuom pomno pratimo radove na čišćenju puteva od snijega. Dobra organizacija i neumoran rad čine sve puteve prohodnim i u ovu ponoć”, napisao je Durmishi.