Zamjenik premijera

Zamjenik premijera i šef pregovaračkog tima Kosova u dijalogu sa Srbijom Besnik Bislimi ocjenio je da su izbori u Srbiji raspisani kako bi se omeo proces dijaloga, piše Reporteri.

Bislimi je, nakon razgovora u Briselu, istakao da će specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak, u saradnji sa stranama, odlučiti da li postoji potreba za još jednim sastankom.

Napominje da je Lajčak u jednom trenutku istakao da je potreban poseban sastanak na kome će se razgovarati samo o stanju implementacije sporazuma.

"Činjenica je da su izbori u Srbiji u velikoj mjeri narušili proces dijaloga. I raspisani su da stvaraju opstrukciju napretka procesa dijaloga. To onda dovodi do neizvesnosti kako možemo da idemo napred. Nijednog trenutka se nije razgovaralo o opcijama za sljedeći sastanak, ali mislim da će nakon konsolidacije naših komentara, izrade konačnog prijedloga, Lajčak, u saradnji sa nama, odlučiti da li postoji potreba za još jednim sastankom, iako je u jednom trenutku rekao da je potreban poseban sastanak na kojem bi se razgovaralo samo o stanju implementacije sporazuma usvojenih u pregovaračkom procesu u Briselu", rekao je Bislimi.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri