Zabrinut zbog odlaska ljekara

Predsjednik AAK Ramush Haradinaj rekao je da je situacija u zdravstvenom sektoru na Kosovu ozbiljna, i izrazio zabrinutost zbog odlaska ljekara, prenosi Ekonomija onlajn.

Poslanička grupa AAK je, u okviru ciklusa diskusija o stanju društva na Kosovu, organizovala okrugli sto na temu zdravstvene situacije i pitanju zdravstvenog osiguranja, a tom prilikom Haradinaj je naglasio da materijalni status medicinskih radnika nije riješen.

"Zdravstvena situacija je i dalje ozbiljna. Svaki put kada se sretnemo, naše diskusije treba da budu fokusirane na to kako da izađemo iz ove ozbiljne zdravstvene situacije, kako da je poboljšamo”, rekao je Haradinaj.

Dodao je da je važan aspekt napredovanja funkcionalnost zdravstvenog informacionog sistema, odnosno baza podataka koja je neophodna na svim nivoima.

"Ono što je uvijek bilo pitanje koje se postavljalo svakoj Vladi jeste pitanje Fonda zdravstvenog osiguranja. Zabrinjavajuća tema je odlazak zdravstvenog osoblja na osnovu činjenice da materijalno stanje nije riješeno", naglasio je Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online