Snimak Radoičićeve vile na Gazivodama

U sklopu današnje policijske operacije na pet lokacija u tri opštine na sjeveru Kosova, pretres je izvršen i u vili na jezeru Gazivode u vlasništvu Milana Radoičića, kog vlasti povezuju sa napadom na Policiju Kosova u nedjelju u Banjskoj, potvrdio je sada i čelnik MUP-a, Xhelal Sveçla. Ova potvrda, kao i video unutrašnjosti Radoičićeve vile na ovom jezeru u kojoj je policija danas izvršila raciju, stiže istovremeno dok Radoičić preko svog advokata – iz Beograda priznaje da je lično organizovao i učestvovao u akciji u selu Banjska u nedjelju.



Sveçla potvrđuje da je, osim u kući sada već u ostavci potpredsjednika Srpske liste, kontrola danas izvršena i u kući Vladimira Radivojevića zvanog Mami.

Za to vreme Radoičić je preko svog advokata priznao da je učestvovao i organizovao akciju u Banjskoj. Njegov branilac, Goran Petronijević, naglasak je stavio na samostalno djelovanje, van bilo kakve saradnje sa Srpskom listom ili srpskim državnim organima, a u jednom trenutku je akciju pravdao očajem usled uslova u kojima žive Srbi na Kosovu.

Sveçla, sa druge strane, šalje video snimke navodne Radoičićeve vile sa porukom o, kako je naveo, Pablu Escobaru iz ovog regiona koji se predstavlja kao branitelj naroda.

Luksuzni objekat koji se dovodi u vezu sa njim izgrađen je na litici stene kroz koju prolazi jedan od više tunela na magistralnom putu ka Brnjaku.

Na imanju na kome se nalazi Radoičićeva vila, nalaze se dva objekta veće površine, jedan letnjikovac, bazen, i sportski teren.
Do vile, odnosno dvorišnog kompleksa u kojem se nalazi, sa putne strane se dolazi iz oba pravca, preko kapija ispred kojih su sazidana dva veća stražarska objekta, neposredno pre ulaska odnosno izlaska iz tunela.

Do ove kuće se dolazi i vodnim putem, preko samog jezera. 


Snimci unutrašnjosti Radoičićeve kuće, dodaje Sveçla, dokazuju i da "nije reč ni o kakvom borcu za slobodu“, već o, kako ističe Sveçla – Pablu Escobaru regiona.

Zbog svog luksuza koji se, prema ovim snimcima, može vidjeti van i unutar objekata, Sveçla poručuje da i to dokazuje da su "Milan Radoičić i njegovi saradnici – postali multimilioneri pod maskom branilaca građana“.

"O trošku zakona, države i ostalih građana. Zato je imperativ da se rasadnik zločina svih ovih godina na sjeveru zemlje istraži zajedno sa svim sredstvima, aparatima i lokacijama terorističke grupe“, dodao je Sveçla.

Poručuje i da će napad u Banjskoj koji se dogodio 24. septembra – biti detaljno i do kraja istražen.