U selu Banjska

Jutros je na sjeveru Kosova u napadima kriminalnim grupa u selu Banjska u Leposaviću poginuo policajac sa činom vodnika, dok je još jedan službenik granične policije povređen.

Ubijeni policajac je Afrim Bunjaku, iz sela Samadreže u Vučitrnu, koji je služio sa činom vodnika. Policajac koji je ubijen na dužnosti ostavio je suprugu i troje djece, a njihovo zdravstveno stanje trenutno nije dobro.

Kako je saopštila policija, incident se dogodio oko 02:34 na ulazu u selo Banjska, piše Reporteri.net.

Kako se navodi u saopštenju, na ulazu u selo Banjsa, na mostu je, tokom patroliranja, Policija Kosova primjetila da su postavljena dva kamiona bez registarskih oznaka, koji su preko mosta blokirali ulaz u selo.

Potom su tri jedinice policije krenule prema mostu i čim su stigle, policija je objavila da su napadnute sa više različitih pozicija arsenalom oružja, uključujući ručne bombe i omamljivače. Usljed napada upucana su dva policajca.

„Povrijeđeni policajci su izvučeni sa lokacije i prevezeni u Regionalnu bolnicu u Južnoj Mitrovici, gdje je ljekar konstatovao smrt jednog od teško povrijeđenih policajaca, dok su druga dva službenika, jedan ranjen, a drugi povrijeđeni, navodi se u saopštenju. Ljekari su rekli da su povređeni van životne opasnosti i isti su prevezeni u Klinički centar u Prištinu na dalje liječenje”, saopšteno je iz policije.

Stanje povrijeđenog policajca je, kako je saopšteno, stabilno i očekuje se da će danas biti pušten iz bolnice.

Šefovi države su reagovali na slučaj rekavši da je riječ o terorističkim napadima koje organizuje Srbija.

Izvor: Reporteri.net/info-ks.net