Bivši poslanik VV-a

Bivši poslanik Pokreta Samoopredjeljenje, koji sada nastupa kao nezavisni poslanik u parlamentu Kosova, Haki Abazi kritikovao je premijera Albina Kurtija zbog, kako je rekao, tvrdoglavog i egocentričnog pristupa dijalogu, te dodao da je to ponavljanje onoga što su radile prethodne vlade, što će dovesti do sukoba Kosova sa međunarodnom zajednicom, prenosi Koha.

"Zbog Kurtijevog pozicioniranja u dijalogu, Kosovo će izgledati veoma loše. Kurtijeva politika je izgrađena na populizmu", kazao je Abazi za KTV dodajući da su nedostatak lobiranja u SAD, odsustvo jasnih instrukcija ambasadorima u državama Evropske unije za pozicioniranje u dijalogu i neinformisanje stvorili vakuum.

Dodaje da Kurti igra bez ikakve strategije te da je svojim pristupom dijalogu, skinuo niz prioriteta sa dnevnog reda, kao što su članstvo u programu NATO-a Partnerstvo za mir i sankcije EU.

"Sada se na Kosovo gleda kao na faktor nestabilnosti. Znamo Vučića, znamo Srbiju, ali važno je ono što danas piše u Berlinu, Vašingtonu, Parizu", rekao je Abazi.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore