Potpredsjednica PDK

Potpredsjednica Demokratske partije Kosova Vlora Çitaku reagovala je na objavu ministarke pravde Albulene Haxhiu, koja je uputila kritike na račun Specijalanog tužilaštva, poručivši joj da nije svijesna težine funkcije koju privremeno obavlja i otvoreno upitala „za koga radi vlada?“.

Çitaku je navela i brojne neuspjehe aktuelne vlasti koja nije poboljšala život ljudima na Kosovu.

„Da li nastavnici žive bolje danas nego prije tri godine? Da li medicinske sestre žive bolje danas nego prije tri godine? Da li rudari žive bolje danas nego prije tri godine? Da li poljoprivrednici žive bolje danas nego prije tri godine? Da li učenici žive bolje danas nego prije tri godine? Za koga radi ova vlada koja depopuliše Kosovo od profesionalaca, koja ruši svaku nadu i gasi svaku ambiciju?“, upitala je Çitaku.

Povodom objave ministarke pravde Albulene Haxhiu koja je kritikovala rad Specijalnog tužilaštva, Çitaku je rekla da je to "odvratno, dosadno i totalitarno“.

„Čini se da ministarka pravde nema pojma o težini funkcije koju privremeno obavlja“, navela je Çitaku.

Ministarka pravde Albulena Haxhiu objavila je video iz Vučitrna, sa jednog imanja, za koje tvrdi da je 2020. godine ustupljeno fizičkom licu od strane bivšeg ministra ovog resora.

Prema njenim riječima, interni revizor je naveo da je ugovor zaključen nezakonito, što ih je navelo da podnesu krivičnu prijavu Specijalnom tužilaštvu protiv bivšeg ministra, da bi prijava bila odbačena.

Haxhiu je zatim postavila pitanje, „šta i za koga radi Specijalno tužilaštvo?“.

Izvor: Kosovo Online