Gradonačelnik Zvečana

Gradonačelnik opštine Zvečan Ilir Peci izrazio je nezadovoljstvo zbog odluke Vlade Kosova da se predsjednici opštinama na jseveru Kosova izabrani na izborima 23. aprila, na kojima je izlaznost bila samo oko 3,5 odsto i koje su Srbi bojkotovali, razriješe dužnosti peticijom građana, ističući da je on za neko drugo rješenje.

"Uopšte mi se ne sviđa taj način ostavke putem peticije, jer zašto da nekom drugom dajemo mogućnost da nas razriješi, kada mi kao gradonačelnici opština, zajedno sa premijerom Albinom Kurtijem, možemo da postignemo drugačiji dogovor u korist građana", rekao je Peci, prenosi Koha.

Kada je riječ o novom glasanju, kako prenosi Koha, Peci je optimista i očekuje da će ponovo izaći kao pobjednik i na novim vanrednim izborima u četiri opštine na sjeveru Kosova.

Peci, koji nastavlja da obavlja svoje dužnosti iz alternativne kancelarije u obližnjem selu, istakao je da se posao u opštini "obavlja uglavnom dobro", a kao glavni problem navodi nedostatak pristupa budžetu.

"Posao ide dobro, računajući kabinet, direktore, znači sve na najbolji mogući način. Čak i ja, kao predsjednik opštine, pokušavam u ovom pravcu da budem na usluzi svim građanima opštine Zvečan, ali je ključni problem što nam još nije omogućen pristup budžetu, pa ima problema u ovom pravcu. Imamo zahtjeve svih građana, i albanskih i srpskih. Imamo blokade u svim oblicima zbog budžeta, to je ključni problem, dok mi obavljamo svoj posao i usluge", izjavio je on.

Peci je govorio i o smjeni zamjenice predsjednika opštine ove opštine Slađane Pantović i naglasio da se ona nikada nije prijavila na poslu od trenutka kada je potpisala rješenje.

"Slađana Pantović se nijednom nije pojavila na poslu, koliko god da smo je zvali", naveo je Peci.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore