Poslanik AAK-a

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Pal Lekaj je u izjavi za Gazetu Blic rekao da je odluka vlade da zabrani uvoz srpske robe dobra i dodao da "kada se odlučuje za dobro zemlje i zaštitu suvereniteta, nema povratka".

Lekaj kaže da vlast ne treba da popušta u ovom pravcu i navodi da kada se donosi odluka koja štiti  suverenitet, "povratka nazad ne bi trebalo da bude".

"Tačno je da su kosovski policajci pušteni i da se situacija smirila, ali mislim da vlada ne treba da popušta u ovom pravcu", naveo je on.

Ono što Lekaj vidi kao problem vlade je nedostatak stabilnosti i propust u donetim odlukama, zbog čega je Kosovo izgledalo slabo pred Srbijom.

"Problem ove vlade, u ovoj i većini tema je nestabilnost i bježanje od donetih odluka. To je dovelo do toga da Kosovo često izlazi oslabljeno u mnogim procesima sa Srbijom", rekao je Lekaj.

Dodao je da Kosovo u proseku uvozi robe i proizvode iz Srbije u vrijednosti od milion eura dnevno, ocjenivši da to "i bolno i štetno".

"Da stvar bude gora, Kosovo u prosjeku uvozi robe i proizvode iz Srbije u vrijednosti od milion eura dnevno, a to je koliko bolno, toliko i štetno. Ovo govorimo zbog istine i dela koje je Srbija činila i čini našoj zemlji i narodu", rekao je Lekaj.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic