Nakon pucnjave u kafiću

U cilju očuvanja sigurnosti, javnog reda i mira, Policija Kosova saopštila je da od sinoć sprovodi operativni plan "Bič".

U toku operativnog plana, očekuje se povećanje policijskih aktivnosti/patrola, uglavnom u urbanim sredinama, u dijelovima gdje ima više lokala, kafića i noćnih barova, navode iz Policije Kosova.

Dodaju da će policija sarađivati sa pravosudnim organima u koordinaciji aktivnosti i rješavanju eventualnih slučajeva koji mogu biti pokrenuti tokom realizacije ovog plana.

"Policija će sa policijskog aspekta tretirati svaku informaciju građana i obavještenja, kako bi se spriječili slučajevi krivičnih djela. Policijske provjere lica i vozila biće pojačane u cilju pronalaženja i oduzimanja zabranjenih predmeta, sa posebnim akcentom na oružje i druga sredstva opasna po život“, navodi se u saopštenju.

Policija Kosova takođe poziva građane da sve sumnjive radnje prijave policiji, jer kako navode, svaka informacija dobijena na vrijeme može spriječiti krivično djelo koje može da dovede u opasnost život i sigurnost građana.

"Policija ostaje posvećena obavljanju svojih dužnosti na profesionalan način u cilju postizanja strateških ciljeva i pružanja najefikasnijih usluga građanima i državi“, zaključuju iz Policije Kosova.