Neuspjeh!

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Avdullah Hoti izjavio je da u periodu od januara do juna 2023. godine od 850 kapitalnih projekata na centralnom nivou, 70 odsto nije ni započelo, a da je broj završenih nula.

Hoti je na Facebooku napisao da je u pitanju „potpuni neuspjeh u kapitalnim investicijama“.

„Ponavlja se prošlogodišnja situacija. U periodu januar-jun 2023. godine, od oko 850 kapitalnih projekata na centralnom nivou, 70 odsto projekata nije ni započelo, a završeno je nula odsto“, napisao je Hoti.

Ukazao je na to da je u periodu od januara do juna mjeseca samo 18 odsto budžeta potrošeno na kapitalne investicije, te da su kapitalni rashodi zabrinjavajući:

„Ministarstvo poljoprivrede 0 odsto, Ministarstvo lokalne samouprave 0 odsto, Ministarstvo zdravlja 2 odsto, Ministarstvo privrede 4 odsto, Ministarstvo pravde 4 odsto, Ministarstvo kulture, omladine i sporta 5 odsto, Ministarstvo trgovine i industrije 10 odsto odsto, Ministarstvo prosvete i nauke 14 odsto, bolničke usluge 12 odsto, Ministarstvo za infrastrukturu 16 odsto“, naveo je Hoti na Facebooku.

Upozorio je da će, kao i prethodne dvije godine, i ove godine privredi nedostajati stotine miliona eura u opticaju zbog nedostatka kapitalnih investicija.

Izvor: Kosovo Online