Sabotaža!

Šefovi poslaničkih grupa Demokratske partije Kosova i Demokratskog saveza Kosova, Abelard Tahiri i Arben Gashi, optužili su Vladu da namjerno sabotirala kvorum za današnju sjednicu Skupštine, kako bi onemogućila razgovor o novim skandalima, prenosi Koha.

“Bili ste i na prošloj sjednici Predsjedništva kada smo tražili raspravu o aferi 'Zdravo'. Na tom sastanku smo bili sprečeni da vodimo debatu, jer smo tražili razjašnjenje od premijera i šefa poslaničke grupe Samoopredjeljenje o komunikaciji sa Radoičićem. Zatvorili su ovu sjednicu kako bi nas sprečili da pričamo o toj aferi Zdravo. Druga koja je veoma zabrinjavajuća je o zloupotrebama koje se dešavaju u Ministarstvu trgovine. Kao parlamentarna grupa, nastavićemo da imamo kontinuiranu posvećenost izlasku na izbore”, rekao je Abelard Tahiri.

Arben Gashi takođe je rekao da Vlada namjerno nije okupila poslanike kako bi onemogućila razgovor o najnovijim skandalima. Prema njegovim riječima, šefica Poslaničke grupe Samoopredjeljenja Mimoza Kusari-Lila je obećala da će na današnjoj sjednici biti kvoruma.

“Danas je sjednica sramno završena, kao što je i počela. Ovu sjednicu i ovu vladu karakteriše nekompetentnost, ali ne samo to, karakteriše je zarobljavanje države, kršenje Ustava, skandali. Dodajući tome i međunarodne sankcije. Dakle, Kosovo ne može sebi priuštiti takvu vladu. Način na koji je sjednica zatvorena kako bi se poslanici sprečili da se izjašnjavaju o pitanjima od interesa predstavlja proceduralni, demokratski i ustavni prekršaj. Oni namjerno nisu okupili poslanike da bi sprečili Skupštinu da raspravlja”, rekao je Gashi.

Današnja sjednica Skupštine Kosova nije održana, jer nije bilo kvoruma, a parlament će nastaviti zasjedanje nakon ljetnje pauze.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore