Protesti?

Udruženja koja su proistekla iz rata okupiće se danas na sastanku da odluče kako će postupiti, nakon što Ustavnom sudu upute Zakon o utvrđivanju minimalne zarade.

Predsjednik Udruženja porodica palih Xhavit Jashari rekao je juče za IndeksoOnine da danas imaju sastanak u 11.00 časova i tada će saopštiti kako će odlučiti.

"Rekli smo da će naši stavovi i odluke biti zakoniti, ali i da ćemo protestovati, vidjećemo sutra. Desilo se nekoliko pomaka. Mi se konsultujemo sa tri organizacije i onda ih obavještavamo“, rekao je Jashari.

Alijansa za budućnost Kosova je poslala na tumačenje Zakon o minimalnoj plati, koji ne uključuje boračke. U međuvremenu, najveći opozicioni subjekt PDK, posljednju sjednicu je u potpunosti prijavio Ustavnom sudu, jer ocjenjuju da je sjednica održana nezakonito.

Na ovoj sjednici, pored Zakona o minimalnoj zaradi, usvojeno je devet zakona u drugom i nekoliko u prvom čitanju, a veterani su upozorili da im neće biti dozvoljen ulazak u Skupštinu u danima kada su zakazane plenarne sjednice.