Potpredsjednik LDK-a Lutfi Haziri izjavio je da vlada Albina Kurtija progoni advokata Besnika Berishu, zbog njegovih izjava o Policiji Kosova, dodajući da je to "neprihvatljivo i skandalozno".

Haziri je istakao i da vlada opšta nesigurnost na Kosovu.

"Neprihvatljiv je i skandalozan progon koji Kurtijev režim čini prema advokatu, jednom od najboljih na Kosovu, Besniku Berishi. Pravna nesigurnost je užasna u zemlji u kojoj se čak i sam advokat suočava sa progonom. Za šta, pitaćete - ni za šta", napisao je Haziri na Facebooku.

Inače, Berisha je izjavio da, zbog zabrane na uvoz oružja na Kosovo, Kosovo pokušava da sudskim odlukama omogući da se oružje oduzeto od građana, stavi na raspolaganje Policiji Kosova.

"Naši sudovi, na primjer, sud u Uroševcu, donose odluke koje Ministarstvu daju pravo da Policija Kosova preuzme zaplenjeno oružje koje treba da se uništi. Dakle, kalašnjikove i pišolje, korišćene u ubistvima i pljačkama, na zahtjev ove vlasti, sudovi vraćaju policiji, zbog ’rata’ koji smo mi započeli i zbog kojeg sad nemamo ni prijatelja i partnera", rekao je Berisha.

On je pručio i da za to što je izrekao preuzima punu odgovornost, a Kurtija pozvao je da ga demantuje, ako može.

Izvor: Kosovo Online