Skupština Kosova

Usvojen je Prijedlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na imovinu. Ovaj zakon stupa na snagu sa 61 glasom za, dva suzdržana i nijedan protiv.

U Skupštini Kosova se nastavlja rasprava o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na imovinu, kojim se porez povećava za 100%. Opozicija se tome protivila, dok je ministar finansija Hekuran Murati rekao da se ovaj nacrt zakona propagira.

"Postoji tendencija da je opozicija odlučila da ne glasa za i ne oklijeva da širi propagandu protiv ovog zakona. Cilj nam je da oni građani koji imaju primarno prebivalište, koji žive u stanu ili kući, budu oslobođeni poreza, dok oni koji imaju milione plaćaju više“, rekao je on.

Abelard Tahiri iz Demokratske partije Kosova opisao je povećanje poreza na imovinu od 100% kao gubitak za građane. Čak je rekao da će se na ovaj prijedlog zakona žaliti Ustavnom sudu.

Hikmete Bajrami iz Demokratskog saveza Kosova je rekla da su protiv ovog zakona a Pal Ljekaj iz AAK-a je rekao da ovo povećanje dolazi u teškom trenutku za građane.