Zaokupljena dijalogom

Istraživač na Kosovskom institutu za pravosuđe Naim Jakaj rekao je da Vlada Kosova ove godine nije uspela da pređe 42 odsto zakonodavnog programa, ocjenjujući da razlog za to može da bude ambiciozno planiranje ili to što je Vlada zaokupljena dijalogom sa Srbijom, prenosi Lajmi.

"Ako pogledamo prethodne godine vidimo da Vlada nije uspela da pređe 42 odsto realizacije zakonodavnog programa. Prošle godine je to bilo 41,5 odsto, a ove godine 42 odsto. Smatramo da je ovo slabo planiranje ili ambiciozno planiranje. Ili postoji nedostatak ljudskih resursa ili je Vlada zaokupljena nacionalnim pitanjima kao što je dijalog Kosova i Srbije, sjever ili se neka od ministarstava ne fokusiraju na određene predloge zakona”, rekao je Jakaj.

On je rekao da su ministarstva prosvete, poljoprivrede, životne sredine, prostornog planiranja i industrije realizovali većinu nacrta zakona koji su bili u planu.

Sa najnižim stepenom implementacije zakonodavnog programa, kako navodi, je Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore.

"Na najnižem nivou implementacije zakonodavnog programa je Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore, pošto su od četiri nacrta zakona usvojili samo jedan i to van zakonodavnog planiranja", naveo je Jakaj.

Izvor: Kosovo Online/Lajmi