Savjetnik premijera Kurtija

Savjetnik premijera Kosova Elvis Hoxha istakao je da su ambasadori stranih zemalja na Kosovu "drski" i da "govore nepovezano", kao i da slijede politiku izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka da "sjever Kosova daju Srbiji".

Hoxha je na Facebooku naveo da su strane diplomate toliko dobri prijatelji Kosova da žele da mu naškode.

"Ambasadori prvo govore da su prijatelji Kosova, drugo da Kosovo nije slušalo svoje prijatelje. Treća rečenica je da Srbiji nikada ništa nisu preporučili. Ali, četvrta je da ih Kosovo svakako mora slušati. Dakle, oni su dovoljno veliki prijatelji Kosova da mu naškode. Da li je moguće biti prijatelj Srbiji i naškoditi joj barem malo", upitao je Hoxha.

On je, povodom izjave ambasadora Njemačke Jorna Rohdea da će ekonomske veze sa Kosovom opasti, istakao da Albanci smatraju da su strane diplomate "drske".

"Kako može da kaže da narod Kosova smatraju budalama? Naravno, kaže Rohde, kriminalne grupe moraju biti zaustavljene, ali će ekonomske veze sa Kosovom opasti. Ambasadori smatraju narod Kosova za budale. Ali ne razumeju da se Albanci vraćaju mišljenju da su diplomate drske. Oni govore o nepovezanim stvarima. I oni sami shvataju da sluhede Lajčakovu politiku da shever Kosova daju Srbiji, ali i ovu grešku treba da naplate na račun Kosova, a ne kao svoju nesposobnost i nepravdu", istakao je Hoxha.

Izvor: Kosovo Online