Poslanik VV-a

Poslanik Samoopredjeljenja Gramos Agusholli kaže da je Kosovo opredeljeno za finalni sporazum sa obostranim priznanjem, ali da to ne zavisi od Kosova, navodeći da ZSO nije prihvatljiva, ukoliko je u suprotnosti sa Ustavom, prenosi Gazeta blic.

On je dodao da Srbija "krši sporazum lobirajući protiv Kosova".

"Definitivno vjerujem u iskrenost američkih senatora i njihovu želju da se ovo pitanje riješi onako kako oni kažu, ali do sada je Srbija kršila svaku tačku sporazuma, snažno lobirajući u pogledu suvereniteta i teritorijalnog integriteta, kao i protiv članstva Kosova u međunarodnim organizacijama", rekao je Agusholli.

Prema njegovim riječima, Kosovo je za spremno na sporazum sa obostranim priznanjem, ali to ne zavisi od Kosova, jer Srbija, kaže, u dijalogu ima destruktivan pristup.

"Ono što smo do sada imali od dijaloga sa srpskom stranom su destruktivni pristup i scenariji koji su destabilizovali sjever zemlje kroz kriminalne bande koje je instalirao direktno zvanični Beograd", tvrdi Agusholli.

Po pitanju Zajednice srpskih opština, on kaže da, ukoliko je ona u suprotnnosti sa Ustavom Kosova, njeno formiranje nije prihvatljivo.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic