Potpredsjednik LDK

Potpredsjednik LDK i predsjednik ogranka te stranke u Gnjilanu Lutfi Haziri kaže da u toj opštini, na čijem je čelu Pokret Samoopredjeljenje, 17 mjeseci nije bilo ulaganja niti projekata, prenosi Lajmi.

Haziri je rekao da će građani Gnjilana zbog toga trpeti velike posljedice.

“Narednih nedjelja i mjeseci biće teško, jer opština Gnjilane nema nijedan grant od internog ili eksternog partnera, nije bilo novih kapitalnih investicija 17 mjeseci. Ima kašnjenja u izgradnji autoputeva koji stvaraju probleme, preduzeća gube i sve se to dešava jer se bivši projekti tretiraju kao strani”, rekao je Haziri.

Haziri je naveo da je aktuelna vlast opštinu Gnjilane isključila iz zajednice.

„Gnjilane se tretira kao strani grad i isključena zajednica, kao region koji nije prioritet vlasti. Gnjilane je obrazovni, administrativni, politički, ekonomski i bezbjednosni centar, ali ide unazad, projekti se degradiraju, projekat "Miruša" se degradira, fabrika je blokirana, nema budžetiranja za stadion. Došlo je vrijeme da postanemo čuvari naših projekata, da ih zaštitimo i ne dozvolimo im da propadnu i da sačuvamo vrijednost koju imamo u Gnjilanu“, rekao je Haziri.

Izvor: Kosovo Online/Lajmi