Predsjednik Nisma

Predsjednik Socijaldemokratske inicijative (NISMA) Fatmir Limaj kritikovao je premijera Albina Kurtija zbog odluka i postupaka u vezi sa dijalogom za normalizaciju odnosa sa Srbijom navodeći da Kosovo nikada nije imalo slabiji pregovarački tim od onog koji Kurti drži uz sebe prethodne dvije godine, prenosi Gazeta express.

Limaj je naveo da mu je žao birača koji su vjerovali u patriotizam Albina Kurtija.

Prema njegovim riječima, neozbiljno je da Kurti prvi put vidi nacrt Upravljačkog tima u Briselu kada se, kako kaže, zna da taj tim odgovara Kosovu.

"Ako je Kurti prvi put video nacrt kada vam je predstavljen, to je neozbiljno", kazao je i dodao da je Kurti predstavio sebe i Kosovo neozbiljnim u Briselu.

"Kurti nije uradio posao. Situacija je haotična. Menadžment grupa je srpska, ali je sa Kosova. Kurti ide u Brisel i pravi sebe neozbiljnim i Kosovo neozbiljnim. Ozbiljan premijer ne dozvoljava da njegova zemlja zapadne u takvu poziciju", dodao je Limaj.

Ističe da je Kurti naneo veliku štetu Kosovu pošto je nacrt za Zajednicu već na stolu.

"To je nanelo veliku štetu Kosovu. Taj nacrt je već na stolu. Kurti je već pogoršao situaciju na Kosovu jer postoje međunarodne obaveze", rekao je Limaj.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Express