Nezavisni poslanik

Nezavisni poslanik u Skupštini Kosova Haki Abazi izjavio je, komentarišući svoje isključenje iz poslaničke grupe Pokreta Samoopredjeljenje, da nije utvrđeno sa koje instance je ono došlo, ali da nije iznenađen takvom odlukom, prenosi Gazeta express.

Abazi je, govoreći o premijeru Kosova Albinu Kurtiju nakon sastanka u Briselu i sagledavanja situacije na sjeveru, rekao da Kurti razmišlja samo o tome kako će doći do novih parlamentarnih izbora.

"Viktimizacija je donela rezultate u prošlosti, naravno da sam se trudio da budem jedan od onih koji su pred građanima postali adresa rušenja Vlade", rekao je Abazi.

On tvrdi da je do njegovog isključenja iz Samoopredjeljenja došlo nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pomenuo njegovo ime u Skupštini Srbije.

"Nedjelju dana nakon što je Vučić dva puta pomenuo moje ime u Skupštini Srbije, došla je proizvoljna odluka, o kojoj nije odlučeno ni u jednoj partijskoj instanci", naveo je Abazi.

Abazi je dodao da je Kurti paranoičan prema svima u Samoopredjeljenju koji imaju drugačije mišljenje.

„Ovo će biti zajednički imenitelj onoga što se dešavalo u kontinuitetu. Izgleda da premijer Kurti ima ekstremnu paranoju prema svima koji imaju jasno i drugačije mišljenje ili kritičko mišljenje unutar pokreta Samoopredjeljenje. To je testirano u određivanju kandidata za gradonačelnika i internim izborima”, istakao je Abazi.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Express