Predsjednik NISME

Predsjednik Socijaldemokratske inicijative Fatmir Limaj kaže da premijer Albin Kurti svojom politikom želi da se odrekne sjevera Kosova, prenpsi Ekonomija onlajn.

Limaj navodi da su rezultati Vlade u prethodne dvije godine doveli Kosovo u to stanje i da će se uz aktuelnu politiku desiti ono što je malo ko očekivao.

"Albin Kurti nastavlja sa tom politikom, a politika gospodina Kurtija je odustajanje od sjevernog dijela. Cijela ta politika je da se odustane od sjevernog dijela Kosova i to je kamuflirano u ime patriotizma. Nemojte očekivati da neko iz Prištine, u koju idemo, pravi te politike zato što želimo da se odreknemo sjevera, morate da vidite sadržaj i rezultat te politike", kazao je Limaj.

Limaj smatra da se "odustajanje od sjevera" dešava velikom brzinom. Kritikovao je izvršnu vlast što izjavljuje da ne zna ko čini tim koji sastavlja Statut ZSO.

"Predsjednik Vlade, vaše i moje zemlje, javno kaže da ga 'niko nije pitao' za dogovor. Narod Kosova mu je dao više od 50 odsto glasova da vodi potpuno drugačiju politiku, dostojanstveno i sa integritetom, a on izlazi i kaže da 'nije ni pregovarao'. Sada on govori da čak i ne poznaje tim koji radi na izradi statuta", kaže Limaj.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online