Predsjednik NISMA

Predsjednik NISMA Fatmir Limaj smatra da bi premijer Albin Kurti trebalo da se odrekne sjevera Kosova dodajući da izbori sami po sebi nisu bili demokratski, prenosi Gazeta express.

Limaj je naveo da bi Kurti trebalo da se odrekne sjevera Kosova nakon izbora koje su Srbi bojkotovali.

Kako navodi, Vlada Kosova morala bi da riješava političku krizu izazvanu ostavkama Srba iz institucija, a ne da organizuje izbore, kada je poznat njihov epilog.

"Srbi na Kosovu su decenijama instrumentalizovane žrtve, a još uvijek imaju taj problem iz Beograda. U mnogim slučajevima mi na Kosovu smo svojim delovanjem omogućili Beogradu takvo ponašanje. Građani su zatečeni između dvije vatre. Ta teška situacija za njih se nastavlja. Ovo je Kurtijev najbolji način da se odrekne sjevernog dijela Kosova. Izbori sami po sebi nisu demokratski, već samo njihovo održavanje“, rekao je Limaj.

Prema njegovim riječima, premijer Kurti i predsjednik Srbije Alekandar Vučić će nastaviti sa svojim političkim agendama.

"Građani Kosova su izgubili, demokratija je izgubila. Izgubljena je mogućnost integracije, suživota, državljanstva. U Beogradu je Vučić najavio trijumf srpskog istorijskog jedinstva, a Kurti je ovde najavio pobjedu države i demokratije", rekao je Limaj.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Express