Ostalima preti kazna od 500 eura

Agenciji za borbu protiv korupcije do juče, tri dana do isteka roka za prijavu imovine, to nije učinilo još oko 2.500 službenika u upravi, prenosi Koha.

Na Kosovu ima oko 5.000 službenika koji su dužni da prijave svoju imovinu. Ako to ne urade, suočavaju se s novčanom kaznom i krivičnim prijavama.

Direktor Agenciji za borbu protiv korupcije Yll Buleshkaj je naglasio da se prijava imovine i dalje ostavlja za zadnji dan.

Buleshkaj je naveo da će oni koji ne prijave svoju imovinu biti kažnjeni sa 500 eura.

“Do sada je oko 2.500 funkcionera od ukupno 5.000 prijavilo svoju imovinu, ali ima još 30 odsto onih koji su počeli da popunjavaju formulare, jer smo sada pustili u funkciju elektronsku prijavu imovine. Očekujemo da će uskoro svi biti prijavljeni. Nažalost, nastavlja se stara praksa po kojoj se prijava imovine ostavlja za posljednji dan", rekao je on.

Buleshkaj je dodao da problem stvara kašnjenje sa prijavama što za posljedicu može imati krivične prijave.

“Ovakav način rada dovodi do problema koji službenici mogu imati u budućnosti, jer se popunjavanjem formulara u posljednjem trenutku prave greške koje mogu imati velike posljedice, u vidu krivičnih prijava”, rekao je Buleshkaj.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore