108 uhapšeno

Policijski inspektorat Kosova je tokom 2022. godine sproveo je istragu nad 257 službenika Policije Kosova, a njih 108 je uhapšeno, prenosi Koha.

Načelnik policijskog inspektorata Kushtrim Hodaj je, izvještavajući skupštinski odbor za bezbjednost, rekao da je prošle godine primljeno oko 1.700 pritužbi.

"Od toga 34 odsto smo usmerili na krivičnu istragu u odjeljenju za istrage u okviru Inspektorata, a preostalih 66 odsto smo usmerili na disciplinsku ili administrativnu istragu u odjeljenju unutrašnjih istraga u Policiji Kosova. U oblasti prevencije i istrage kriminalnih aktivnosti, imali smo povećanu posvećenost, postižući visoke rezultate od osnivanja PIK. Istražili smo 257 policajaca, uhapsili 108 policajaca zbog sumnje da su učestvovali u kriminalnim radnjama. Preporučili smo suspenziju 164 policajca", rekao je Hodaj.

Hodaj je rekao da se trenutno vodi istraga protiv policijskih službenika različitih nivoa za umješanost u krivična dela.

"Imamo mnogo slučajeva pod istragom, naravno da ćete o rezultatima i njihovom epilogu biti obavješteni u pravom trenutku. Ima ih na svim nivoima", dodao je Hodaj.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online