Nije da smo protiv prava Srba...

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije Qendron Kastrati izjavio je da će francusko-njemački plan biti nastavak sadašnjeg statusa kvo i da jedino rješenje za okončanje kosovsko-srpskih sporova ostaje razmjena teritorija, prenela je Gazeta express.

Kastrati je naveo da je uvećanje autonomije za Srbe na Kosovu neprihvatljivo, jer bi to moglo da stvori uslove da ih, kako je rekao, Srbija politički iskoristi „kao u slučaju Republike Srpske u Bosni i Hercegovini“.

"Nije da smo protiv prava Srba. Oni treba da imaju prava. Ali posebna politička prava unutar država pokazuju kakvu destruktivnu ulogu Srbi imaju u BiH, Crnoj Gori i drugim zemljama,“, rekao je Kastrati na TV T7.

On je rekao da SDP vidi razmjenu teritorija kao jedino rješenje.

"Mi smo za razmjenu teritorija. Bilo je podrške Albanije, Sjeverne Makedonije i Srbije, ali ovdje nije bilo dogovora, pošto se nije razmatrao dugoročni, već uski interesi. Bilo je i podrške SAD, i tada smo dobro komunicirali o razvoju događaja. Uvjereni smo da bi to prihvatili i Evropljani, da postoji saglasnost među nama", zaključio je Kastrati.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Express