Predsjednik NISME

Predsjednik Socijaldemokratske inicijative Fatmir Limaj rekao je da se razmatra mogućnost ponovnog ujedinjenja njegove stranke sa PDK, jer će aktuelna kosovska vlast, kako navodi doneti loš dogovor o Kosovu, prenosi Ekonomija onlajn.

Upozorava da je "zemlja krenula u pogrešnom pravcu", te da je neophodno bilo da se formira zajednički opozicioni front.

"Ono što mogu da vam kažem je da smo došli na ideju u situaciji kakva je danas, da postoji potreba za jedinstvenim frontom, u udruživanju snaga i zainteresovan sam da se udružimo, kako sa pojedincima, tako i sa građanima, sa onima koji su zabrinuti za put kojim ide zemlja, kurs kojim ide ova Vlada, sa duhom koji ima iskustvo i novu energiju, hajde da udružimo snage da imamo moćnu opoziciju", rekao je Limaj.

Šef Inicijative se osvrnuo i na optužnicu protiv bivših čelnika OVK, ocjenjujući da je njihova optužnica slična onima koje su bile protiv njega i Ramusha Haradinaja.

Izrazio je uvjerenje da će biti proglašeni nevinim.

"Videli smo slučaj u optužnici, vjerujem da odbrana ima dovoljno argumenata, ima nekoliko prvostepenih odluka u Hagu i u Prištini, vjerujem da je odbrana tamo veoma stručna, vješta i pripremljena, te da će iskoristiti sve argumente", rekao je Limaj.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online