Lider LDK-a

Lider Demokratskog saveza Kosova Lumir Abdixhiku kazao je da je situacija na sjeveru Kosova ozbiljna i da je jedini način da Kosovo izađe iz ove situacije koordinacija sa međunarodnom zajednicom, prenosi Reporetri.

„Jedini put za Kosovo je i dalje koordinacija sa međunarodnom zajednicom. Dobro je imati koordinaciju i dobro je imati jasnoću o nivou te koordinacije, jer ako postoji zahtjev prema institucijama Kosova prema Kforu i saveznicima, a nema akcije od njih, moramo se zapitati zašto ne sada postoji akcija, kako smo došli do ovog stanja”, rekao je Abdixhiku.

Abdixhiku je dodao da "eksponenti moći" vode kampanju protiv specijalnog američkog izaslanika za Zapadni Balkan Gabriela Eskobara i Kfora.

„Ali ono što Kosovo ne bi trebalo da radi, što sam danas video, jeste da napada naše saveznike, kao što sam video današnju kampanju usmerenu protiv gospodina Escobara, izuzetnog pristalice Kosova i cijele Bidenove administracije. Nedavno sam video kampanju usmerenu i prema Kforu... Ne treba da upadnemo u takvu zamku da imamo sukob sa međunarodnom zajednicom”, rekao je Abdixhiku za RTK.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri