Gradonačelnik Vitine

Gradonačelnik Vitine Sokol Haliti iz redova Demokratskog saveza Kosova izjavio je da vlada Albina Kurtija vrši partijske selekcije u raspodjeli sredstava za opštine, prenosi Reporteri.

Prema njegovim riječima, tokom kampanje je davao obećanja i ispunjava ih jedno po jedno, ne zaboravljajući nijedno. Siguran je da će ne samo ispuniti sva data obećanja već će ih i premašiti.

"Ovih dana smo krenuli sa biznis inkubatorom zajedno sa inovacionim centrom, u drugoj smo fazi puta "Manastirski kongres", rekao je Haliti.

Haliti je takođe dodao da su završili nekoliko puteva u toj opštini, riješili problem kanalizacije kao i napravili trotoare u nekoliko sela.

Haliti je, između ostalog, istakao da mu je blokiranje i odlaganje ranije potpisanih projekata izazvalo velike probleme u realizaciji.

"Partijska selekcija se vrši u raspodjeli sredstava za opštine kao i u posetama", naglasio je Haliti.

On je takođe ocjenio nedavna dešavanja na sjeveru Kosova kao zabrinjavajuća.
 
"Zabrinjavajuća su nedavna dešavanja na sjeveru, a posebno nedostatak koordinacije sa SAD i EU za prevazilaženje situacije i očuvanje suvereniteta zemlje u punoj saglasnosti sa Ustavom, ali i obaveze koje proizilaze iz potpisivanja sporazuma od strane bivšeg premijera Hotija u Vašingtonu", kazao je Haliti.

Prema Halitijevim riječima, Kurtijeva vlada nema značajnije uspjehe, bez plana je i konkretnih ekonomskih razvojnih orijentacija, izazvala je blokadu realizacije ranije planiranih projekata.

"Ne postoji konkretan plan razvoja i napretka poljoprivrede kao glavnog ekonomskog potencijala, dok je egzodus mladih u inostranstvo izuzetno zabrinjavajući", rekao je on i dodao da je spoljna politika takođe još jedan promašaj ove vlade.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri